η πρώτη υπόθεση

Κεφάλαιο δέκατο
Η σάρα του είχε πει πως το γράμμα αφορούσε μια υπόθεση παλιά σχετική με τον θάνατο μιας κοπέλας πράγμα που επιβεβαιωνόταν κι από το γράμμα. Στην αρχή το διάβασε μια δυο φορές προσπαθώντας να συλλάβει το νόημά του. Ο ίδιος δεν είχε καμιά σχέση με την αστυνομία και την εξιχνίαση φόνων αλλά τη δουλειά αυτή την έκανε χρόνια κι είχε διακριθεί πολλές φορές βοηθώντας με το δικό του τρόποτις έρευνες. Την επιθεωρήτρια δεν τη γνώριζε προσωπικά αλλά είχε ακούσει πολλά γι’αυτήν από τη φίλη του. Κατάλαβε λοιπόν πως έπρεπε να δουλέψει μεθοδικά και γρήγορα αν ήθελε να τη βοηθήσει επειδή εκείνη ήταν άνθρωπος που αναλάμβανε αμέσως δράση. Είχε κλείσει το κινητό κι είχε αφοσιωθεί λοιπόν στο έργο του. Τώρα ώρες αργότερα ήταν σε θέση να μιλήσει για την κοπέλα που έγραψε το γράμμα αυτό. Είχε πολλά να πει στην ψυχολόγο, πολλά κι ενδιαφέροντα. Δίπλωσε το γράμμα και το έβαλε στο φάκελό του. Μετά πήρε μια λευκή σελίδα κι άρχισε να γράφει αργά και προσεκτικά. Το μεγαλύτερο και δυσκολότερο μέρος της δουλειάς είχε γίνει αλλά έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός στη σύνταξη της έκθεσής του. Όταν τελείωσε η πρώτη σελίδα συνειδητοποίησε πως είχε αρχίσει να νυστάζει αφού ο καφές είχε τελειώσει εδώ και ώρα. Δε μπορούσε ωστόσο να αφήσει μισοτελειωμένη την έκθεση. Πήρε μια δεύτερη κόλλα και συνέχισε το γράψιμο. Αύριο θα τις έστελνε με φαξ στη σάρα. Εκείνη του είχε προτείνει να δακτυλογραφήσει την έκθεση στον υπολογιστή αλλά ο δημήτρης αρνήθηκε γρήγορα. Δεν του άρεσαν καθόλου εκείνα τα μικρά πλήκτρα, δε θα τα συνήθιζε ποτέ. Μια φορά δοκίμασε να δακτυλογραφήσει ένα κείμενο 300 λέξεων και είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας του ψάχνοντας τα γράμματα στο πληκτρολόγιο. Έτσι δεν είχε κάνει άλλη απόπειρα. Τελικά μόνο όταν γέμισε τρεις σελίδες πίστεψεπως είχε γράψει όλα όσα είχε ανακαλύψει για την κοπέλα εκείνη. Τα υπόλοιπα δεν ήταν δική του δουλειά. Έβαλε τις σελίδες σε ένα μικρό ντοσιέ κι έκλεισε το χαρτοφύλακά του. Είχε έρθει η ώρα να ξεκουραστεί κι εκείνος.
Η άρτεμη γύρισε στο σπίτι της κοντά στα μεσάνυχτα. Ένιωθε πολύ κουρασμένη κι αναστατωμένη.Η δεύτερη συνάντηση της με τον άρη την είχε ταράξει πολύ. Ο άνθρωπος αυτός ήταν παράξενος. Κι όσο περισσότερο τον σκεφτόταν τόσο πιο πολύ κυριευόταν από μια ανεξήγητη αγωνία. Από τη μια ανυπομονούσε να τον συναντήσει κι από την άλλη έλεγε στον εαυτό της να απομακρυνθεί από κοντά του, μα δεν ήταν μόνο αυτό. Στο ξενοδοχείο έπρεπε πολλά να γίνουν αφού όλες οι σουίτες είχαν κόσμο. Ο ιδιοκτήτης της μιας ήταν πολύ καλός πελάτης κι έπρεπε όλοι να τον προσέχουν καισε καμιά περίπτωσηνα μην τον δυσαρεστούν. Επρόκειτο για έναν αστροφυσικό, οπου είχε κλείσει τη σουίτα για να σκεφθείγια κάποιο σύγγραμμα που ετοίμαζε. Του άρεσε το περιβάλλον εκείνου του ξενοδοχείου και ισχυριζόταν πως ανάμεσα στα πορσελάνινα σερβίτσια και στις βελούδινες κουρτίνες συγκεντρωνόταν εύκολα. Ήταν πλούσιος και ιδιόρυθμος άνθρωπος και σχεδόν κάθε ένα τέταρτο τηλεφωνούσε στη ρεσεψιον για να ζητήσει κάτι, Πότε κάποιο ρόφημα και πότε κάποια τάρταεξωτικών φρούτων. Η άρτεμη που εκνευριζόταν εύκολα ήταν αναγκασμένη να καταπίνει το θυμό της και να του μιλά με έναν επιτηδευμένο γλυκό κι ευγενικό τρόπο. Ως το τέλος της βάρδιας της, ο συγκεκριμένος άνθρωπος της είχε τηλεφωνήσει 17 φορές. Ευτυχώς η ώρα είχε περάσει κι εκείνη τον παρέπεμψε στην κοπέλα που πήρε τη θέση της στη ρεσεψιον. Ήθελε πολύ να του πει πως υπήρχαν κι άλλες δουλειές που έπρεπε να γίνουν και πως την εμπόδιζε αλλά αν έκανε κάτι τέτοιο την επόμενη μέρα θα έπρεπε να ριχτεί στην αναζήτηση νέας δουλειάς.
Άναψε όλα τα φώτα κι άρχισε να φωνάζει τον Αντρέα σύντομα όμως διαπίστωσε πως δεν ήταν εκεί. Αυτό δεν την πείραξε καθόλου. Τον τελευταίο καιρό δεν τα πήγαιναν πολύ καλά οι δυο τους. Είχε προσπαθήσει να του εξηγήσει πως κάτω από ισχυρή πίεση δε λειτουργούσε καλά αλλά εκείνος αδιαφόρησε εντελώς και συνέχισε να την ανακρίνει τακτικά και να τη ρωτάει για τα πάντα. Έτσι, είχε αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο του χωρισμού. Δεν ήθελε όμως να το κάνει έτσι εύκολα γιατί ο Αντρέας την είχε στηρήξει στις δύσκολες στιγμές της ζωής της. Δεν ήταν κακός άνθρωπος, αυτό το καταλάβαινε αλλά πολύ δύσκολα ανεχόταν αυτή τη συμπεριφορά του. Κάθισε στην άκρη του κρεβατιού διώχνοντας τη σκέψη του απ’το νου της. Ήταν ώρα να χαλαρώσει. Άρχισε να βγάζει τα ρούχα της. Δεν είχε κουράγιο για μπάνιο εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που ήθελε ήταν να δει μια ταινία στο dvd. Φόρεσε το πρώτο νυχτικό που βρήκε μπροστά της κι άνοιξε την τηλεόραση. Θα παρακολουθούσε ένα θρυλερ με πρωταγωνίστρια μια πασίγνωστη αμερικανίδα ηθοποιό. Κι όπως τα διάφορα κανάλια της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης διαδέχονταν το ένα το άλλο, άγνωστο γιατί, θυμήθηκε την αυριανή συνάντηση της με την επιθεωρήτρια. Η σκέψη αυτή δεν της άρεσε. Σίγουρα θα δεχόταν αφόρητη πίεση αφού η ενριέτα δεν είχε χρόνο να χάνει. Σήμερα της είχε φερθεί φιλικά και συμβιβαστικά χάρη στη μεσολάβηση της ψυχολόγου ήταν βέβαιη. Αύριο όμως; Βρήκε το κανάλι κι άνοιξε το dvd για να βάλει την ταινία. Αφού είχε γράψει εκείνο το γράμμα έπρεπε να συνεχίσει ως το τέλος.
Η ενριέτα τράβηξε απαλά το χέρι της από το δικό τουκι αφουγκράστηκε προσεκτικά την ανάσα του. Ο αλέξανδρος κοιμόταν χωρίς αμφιβολία. Επιτέλους, λίγο έλειψε να κοιμηθεί και η ίδια. Αθόρυβα γλίστρησε κάτω από τα βαριά σκεπάσματα και σηκώθηκε σιγά σιγά. Η γλυκιά υπνηλία που λίγο πριν απειλούσε να την τυλήξει εξαφανίστηκε μεμιάς στη σκέψη της Λίντας Αλεξάνδρου δίνοντας τη θέση της σε μια καταπληκτική ευεξία. Πήρε στο χέρι τις παντόφλες της και έβαλε το χέρι της στο χερούλι της πόρτας η οποία αποφάσισε να της κάνει το χατίρι αυτή τη φορά κι άνοιξε χωρίς να τρίξει καθόλου. Βγήκε γρήγορα και την έκλεισε ξανά. Επιτέλους ήταν ελεύθερη. Φόρεσε τις μαλακές της παντόφλες και μπήκε τρέχοντας στην κουζίνα. Άνοιξε το ψυγείο κι έριξε μια ματιά. Αυτή τη φορά ήταν γεμάτο αφού λίγο πριν είχε πάει τελικά στο σούπερμάρκετ. Στάθηκε για λίγο αναποφάσιστη αλλά τελικά πήρε ένα ice tea λεμόνι, μια σοκολάτα με γέμιση πορτοκαλιού κι ένα μπωλ γεμάτο καρύδια. Μόλις την επόμενη μέρα θα ανακάλυπτε ο Αλέξανδρος πως έλειπαν και τότε θα ήταν πια πολύ αργά για φωνές. Χαμογέλασε και κατευθύνθηκε προς το σαλόνι. Η ώρα που περίμενε είχε φτάσει επιτέλους. Μπήκε κι έκλεισε απαλά τη συρταρωτή πόρτα. Μετά, ακούμπησε τα λάφυρα της πάνω σε ένα χαμηλό στρογγυλό τραπεζάκι στο κέντρο του δωματίου κι άρχισε να ψάχνει για την τσάντα της. Τη βρήκε κάτω από ένα μεγάλο τετράγωνο κόκκινο μαξιλάρι και ανοίγοντάς τη, πήρε απόμέσα τη δισκέτα. Το λαπτοπ ήταν ήδη πάνω σε ένα άλλο τραπέζι πιο μεγάλο. Το είχε φέρει λίγο πριν ξαπλώσουν. Έτριψε τα χέρια της ανακουφισμένη και βολεύτηκε σε μια πολυθρόνα. Άνοιξε τον υπολογιστή κι έβαλε μέσα τη δισκέτα. Λίγο αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται στην οθόνη τα αρχεία της υπόθεσηςδιπλό αδιέξοδο. Όσο περίμενε είχε σχίσει το περιτύληγμα της σοκολάτας κι είχε φάει ήδη μερικά κουτάκια. Το πορτοκάλι τελικά είχε ένα υπέροχο άρωμα, κακώς αρνήθηκε τόσες φορές να τη δοκιμάσει. Ο αλέξανδροςτολάτρευε. Αύριο θα δυσκολευόταν να πιστέψει πως η αγαπημένη του σοκολάτα είχε κάνει φτερά. Φυσικά θα την πλήρωνε με το ίδιο νόμιςμα, ήταν σίγουρη γι’αυτό τρώγοντας τη δική της αλλά αυτό δεν είχε καμιά σημασία. Ξαφνικά ένιωσε σαν παιδί που καταφέρνει να κάνει μια όμορφη σκανταλιά. Εκείνη τη μέρα είχε φάει ήδη παραπάνω από όσο έπρεπε αφού μετά τη μακαρονάδα και την πίτσα ο Αλέξανδρος είχε επιμείνει να πάρουν επιδόρπιο. Πώς θα μπορούσε να του χαλάσει χατίρι; Έφαγαν λοιπόν μια υπέροχη πουτίγγα με καραμέλα και σαντιγή. Ωστόσο δε μπορούσε να μελετήσει την υπόθεση αυτή χωρίς να μασάει κάτι.κάποτε,
βρήκε την κατάθεση του πατέρα της λίντας και την άνοιξε, εκεί είχε μείνει. Ετοιμάστηκε να αρχίσει το διάβασμα όταν ένας δυνατός πόνος στην πλάτη την έκανε να μείνει ακίνητη για λίγο. Μόλις πρόλαβε να συγκρατήσει μια κραυγή αγωνίας που λίγο έλειψε να ξεπηδήσει από το λαιμό της. Ο Αλέξανδρος δεν έπρεπε να ξυπνήσει με τίποτα. Λίγα λεπτά αργότερα ο πόνος υποχώρησε το ίδιο ξαφνικά όπως ήρθε. Πάει κι αυτό σκέφτηκε αλλά αποφάσισε να τηλεφωνήσει στο γιατρό της το πρωί της άλλης μέρας.

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: