η πρωτη υποθεση

Κεφάλαιο δωδέκατο
Ξύπνησε λουσμένη στον ιδρώτα. Έμεινε ακίνητη για λίγο προσπαθώντας να καταλάβει τι ώρα ήταν και που βρισκόταν. Της πήρε ένα λεπτό να θυμηθεί πως ήταν στο σπίτι της. Η ομίχλη του μυαλού της άρχισε να διαλύεται σιγά σιγά κι αμέσως μόλις ξεκαθάρισε το τοπίο άπλωσε το χέρι της στο κομοδίνο να βρει το κινητό της.
Παραλίγο να το ρίξει κάτω αλλά τελικά κατάφερε να το φέρει κοντά στο πρόσωπό της. Η ώρα ήταν δύο και μισή το πρωί. Αναστέναξε κι άφησε τη συσκευή να πέσει δίπλα της στο μαξιλάρι. Έβαλε γρήγορα το χέρι μέσα στο πάπλωμα. Κρύωνε πολύ. Φυσικά, ήταν άρρωστη. Αυτό είχε αργήσει πιο πολύ να το θυμηθεί. Δοκίμασε να καταπιεί κι ο πόνος του λαιμού της την έκανε να σαστίσει. Τόσο άσχημα ήταν λοιπόν τα πράγματα; Κι είχε τόσες δουλειές να κάνει. Ανάγκασε τον εαυτό της να σηκωθεί από το κρεβάτι. Τα πόδια της μόλις που την υπάκουσαν. Φόρεσε ένα πουλώβερ κι άρχισε να ψάχνει για τις παντόφλες της. Τις βρήκε κάτω από το κρεβάτι. Τα ρίγη άρχισαν να γίνονται πιο έντονα καθώς διέσχιζε το σπίτι για να μπει στην κουζίνα. Έβαλε το νερό να βράσει κι άρχισε να ψάχνει στα ντουλάπια για τα φακελάκια του τσαγιού. Υπήρχαν φακελάκια με γεύση μέντας και πορτοκαλιού μα φαίνεται πως το βατόμουρο είχε τελειώσει. Τελικά αρκέστηκε στη μέντα. Με την αχνιστή κούπα στο χέρι μπήκε ξανά στην κρεβατοκάμαρά και ξάπλωσε στο κρεβάτι. Κανονικά έπρεπε να κοιμηθεί ξανά αλλά εκείνες οι μέρες ήταν δύσκολες και πολύ φορτωμένες. Ήταν βέβαιη πως στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο θα υπήρχε κάποιο μήνυμα που θα την ενημέρωνε για τις επόμενες κινήσεις της. Ήπιε μια γουλιά κι άπλωσε ξανά το χέρι για να πάρει τις ασπιρίνες αυτή τη φορά. Ήπιε δυο καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθια να μην αδειάσει το στομάχι της. Η γεύση τους ήταν το λιγότερο δυσάρεστη. Έπρεπε ωστόσο να την αντέξει αν ήθελε να δουλέψει εκείνο το βράδυ. Τράβηξε το πάπλωμα πάνω από το κεφάλι της κι άρχισε να παίρνει βαθιές ανάσες. Το κεφάλι της πονούσε φρικτά αλλά ούτε λόγος να βάλει το θερμόμετρο, δεν είχε ιδέα που βρισκόταν.
Μισή ώρα αργότερα ξυπνούσε ξανά. Πετάχτηκε αλαφιασμένη από το κρεβάτι, δεν είχε καταλάβει πως είχε αποκοιμηθεί για δεύτερη φορά. Κάτι έπρεπε να κάνει, δεν υπήρχε χρόνος για ύπνο. Δοκίμασε ξανά να καταπιεί κι αυτή τη φορά ο πόνος δεν ήταν το ίδιο δυνατός. Φαίνεται πως οι ασπιρίνες είχαν αρχίσει τη δράση τους. Αυτό τη χαροποίησε. Σηκώθηκε γρήγορα από το κρεβάτι κι άνοιξε το συρτάρι μέσα στο οποίο βρισκόταν το λαπτοπ. Το έβγαλε από τη θήκη του κι επέστρεψε στο κρεβάτι. Το άνοιξε βιαστικά και πληκτρολόγησε τον κωδικό που θα της έδινε πρόσβαση στην ηλεκτρονική της αλληλογραφία. Δεν άργησε να γίνει η είσοδός της στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με μια πρώτη ματιά διαπίστωσε πως είχε 3 νέα εισερχόμενα μηνύματα. Το πρώτο ήταν μια ενημέρωση από την αγαπημένη της εταιρία καλυντικών. Το προσπέρασε, θα το διάβαζε αργότερα. Το δεύτερο ήταν από ένα φίλο της που ζούσε κάπου στο εξωτερικό. Το διάβασε βιαστικά και πληκτρολόγησε μια γρήγορη απάντηση. Αύριο θα του τηλεφωνούσε. Άνοιξε και το τρίτο μήνυμα και διαπίστωσε πως ήταν από εκεί που περίμενε. Ήταν μακροσκελές πράγμα ασυνήθιστο. Φαίνεται πως θα της έδιναν οδηγίες για τη συνέχεια. Άρχισε να διαβάζει ρουφώντας τη μύτη της. Πράγματι το μήνυμα ήταν γεμάτο σαφείς οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις της. Μόλις το διάβασε το διέγραψε κι άρχισε να σκέφτεται. Έπρεπε να σπάσει εκείνον τον καταραμένο κωδικό. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Όλα εκεί οδηγούσαν. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που αναγκαζόταν να κάνει κάτι τέτοιο αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα αφού έπρεπε να μπει στα αρχεία της αστυνομίας.
Άρχισε να πληκτρολογεί το κωδικό όνομα διπλό αδιέξοδο. Σίγουρα το συγκεκριμένο αρχείο προστατευόταν αλλά την πλήρωναν για να σπάσει αυτή την προστασία και θα τα κατάφερνε. Στην αρχή κανένα αποτέλεσμα δεν αμφανιζόταν στην οθόνη της και τα νεύρα της άρχισαν να σπάνε, σε αυτό συνέβαλε και η αρρώστια της όπως ήταν φυσικό. Ωστόσο ήταν πεισματάρα κι αυτό την είχε βοηθήσει πολύ στη δουλειά της. Έτσι άρχισε να εντείνει τις προσπάθιές της και δεν άργησε να δικαιωθεί. Η συγκεκριμενη επιθεωρήτρια ήταν αναμφίβολα πολύ έξυπνη αλλά η κοκκινομάλλα αυτή γυναίκα ήταν άσος στους υπολογιστές. Μπήκε στη σελίδα των παλιών υποθέσεων κι άρχισε να ανοίγει ένα ένα όλα τα αρχεία. Της πήρε παραπάνω από ο,τι υπολόγιζε αλλά αυτό δεν την πείραξε. Όλαθα γίνονταν σωστά και μεθοδικά. Μια ώρα αργότερα είχε εντοπίσει επιτέλους το φάκελο με τον παράξενο εκείνο τίτλο. Πανευτυχής δοκίμασε να τον ανοίξει. Σύντομα όμως η χαρά της διαλύθηκε αφού η είσοδος στο φάκελο δεν επιτρεπόταν. Άρχισε να βρίζει μέσα από τα δόντια της πασχίζοντας να σκεφθεί κάτι. Λίγο αργότερα κατάλαβε πως ο κωδικός εισόδου ήταν απαραίτητος. Σηκώθηκε κι άρχισε να περπατάεινευρικά. Τώρα είχε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο. Τι θα μπορούσε να έχει βάλει η καταραμένη εκείνη επιθεωρήτρια για κωδικό πρόσβασης στο αρχείο εκείνο; Την είχε παιδέψει πολύ αυτή η υπόθεση και οι πρώτες της έρευνες δεν είχαν τελεσφορήσει.
Συνεχίζοντας να ρουφά τη μύτη της επέστρεψε στον υπολογιστή. Ξαφνικά της είχε έρθει η ιδέα να δει εκείνη τη γυναίκα. Ίσως αυτό να τη βοηθούσε. Δεν άργησε να βρει μια φωτογραφία της. Άρχισε να την παρατηρεί σμίγοντας τα φρύδια της. Ήταν μια νέα γυναίκα γύρω στα τριάντα καλοφτιαγμένη με όμορφο πρόσωπο και γυαλιστερά σκουρόχρωμα μαλλιά. Σταμάτησε να την κοιτά μόνο όταν πίστεψε πως είχε αρχίσει να την καταλαβαίνει. Κάτι πάνω της της φαινόταν παράξενο, αργότερα συνειδητοποίησε πως ήταν τα μάτια της, σπινθηροβόλα γεμάτα πείσμα. Αυτό έπρεπε να το είχε φανταστεί. Πώς αλλιώς να είχε αρχίσει και πάλι την ενασχόληση της με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οποιοσδήποτε άλλος θα είχε αποθαρρυνθεί αλλά εκείνη όχι.
«Πότε να είχε γενέθλια η ενριέτα»; Άρχισε να ψάχνει και δεν άργησε να το βρει. Ήταν παρθένος όπως κι εκείνη. Τρεις ενάτου. Το πληκτρολόγησε αμφιβάλλοντας ήδη και πράγματι τίποτα δεν έγινε. Παραήταν προφανές αυτό. Κι όλες οι προσπάθιες που ακολούθησαν κατέληξαν στο κενό. Έγινε φανερό πως δε μπορούσε να προχωρήσει έτσι. Η πείρα και η εφευρετικότητά της δε θα τη βοηθούσαν εκείνη τη στιγμή. Έκλεισε τον υπολογιστή λίγο πριν ξημερώσει. Της χρειαζόταν λίγος ύπνος αλλά για να την έπαιρνε ο ύπνος έπρεπε να πάρει μια ασπιρίνη αφού ο ποοκέφαλος είχε αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ξάπλωσε μουδιασμένη και απογοητευμένη. Σίγουρα δεν ήταν ευχαριστημένη με τον εαυτό της.
Η ενριέτα ξύπνησε από τον παρατεταμένο ήχο του ξυπνητηριού. Άρχισε να το ψάχνει και τελικά το έριξε στο πάτωμα. Έπεσε κάνοντας έναν ξερό μεταλικό ήχο. Ο αλέξανδρος στο πλάι της αναδεύτηκε νυσταγμένα.
-Να το πιάσω; Ρώτησε μέσα από τα δόντια του.
-όχι, κοιμίσου εσύ απάντησε βραχνά η γυναίκα και σηκώθηκε βιαστικά. Έπιασε το μικρό ρολόι και το σταμάτησε φουρκισμένη. Η μέρα της δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά. Το πέταξε μέσα σε ένα συρτάρι του κομοδίνου και παίρνοντας τα ρούχα της βγήκε παραπατώντας από το δωμάτιο.
Ήπιε ένα ποτήρι παγωμένο τσάι και μετά μπήκε στο μπάνιο πετώντας ένα ένα τα ρούχα της. Χώθηκε κάτω από το ντους προετοιμάζοντας τον εαυτό της γι’αυτό που θα ακολουθούσε. Άνοιξε τη βρύση ρυθμίζοντας το νερό έτσι ώστε να βγαίνει παγωμένο κι άρχισε να πλένει το πρόσωπό της. Στην αρχή θέλησε να φωνάξει αλλά συγκράτησε τον εαυτό της. Λίγο αργότερα το σώμα της συνήθιζε τη θερμοκρασία του νερού που τώρα έμοιαζε σχεδόν ευχάριστο. Έκλεισε τη βρύση μόνο όταν ένιωσε να κρυώνει και πάλι. Σκουπίστηκε γρήγορα με την πετσέτα κι ύστερα άρχισε να ανοίγει με θόρυβο τα ντουλαπάκια του μπάνιου ξεχνώντας και πάλι τον αλέξανδρο που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Βρήκε την λοσιον που έψαχνε κι άρχισε να τρίβει το σώμα της. Το άρωμα του πορτοκαλιού γέμισε το χώρο τριγύρω. Κι ύστερα σειρά είχε η αντίστοιχη κρέμα προσώπου. Ευτυχώς τη βρήκε πιο εύκολα. Όταν τέλειωσε κι αυτό άρχισε να ντύνεται. Φόρεσε ένα μπλε τζιιν παντελόνι κι ένα λευκό πουκάμισο. Εκείνο το πρωί δε βάφτηκε καθόλου. Ένιωθε καλά και με μια προσεκτική ματία διαπίστωσε με χαρά πως οι ώρες της ξαγρύπνιας δεν την είχαν επηρεάσει καθόλου.

Ετικέτες:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: