Η πριγκίπισσα των ρόδων κι ο ταξιδευτής

5.
Ο Ιγνάτιο αναστέναξε και ανασηκώθηκε αργά αργά. Πήρε στο χέρι του τη χρησή εικόνα και την έφερε στα στεγνά σκασμένα του χείλη. Μετά, με περίσια προσοχή την τοποθέτησε στη θέση της και κάθισε αποκαμωμένος πίσω από το γραφείο του. Άνοιξε το πάνω συρτάρι κι έβγαλε από μέσα μια μεγάλη καφετιά δερμάτινη θήκη. Πήρε από μέσα τα γυαλιά του και τα στερέωσε πίσω από τα αφτιά. Χωρίς αυτά δε μπορούσε να διαβάσει ούτε μια γραμμή. Μετά, τράβηξε μπροστά του ένα καινούριο μπλοκ και παίρνοντας το ασημένιο του στυλό άρχισε να γράφει. Στην αρχή το χέρι του έτρεμε ελαφρά και κάθε τόσο σταματούσε για να σκεφθεί την επόμενη φράση του μα καθώς οι γραμμές διαδέχονταν η μια την άλλη το χέρι του έγινε πιο σταθερό και όλο και σπανιότερα σταματούσε για να σκεφτεί. Τα γράμματα γέμισαν σύντομα την πρώτη σελίδα κι ο ιγνάτιο γύρισε το φύλλο από την άλλη πλευρά. Έμεναν ακόμη πολλά να γράψει.Πάρα πολλά για την ακρίβεια, τόσα που θα γέμιζαν ένα βιβλίο αλλά το ήξερε πως δεν είχε έρθει η ώρα γι’αυτό. Ωστόσο η θύμιση εκείνης της γυναίκας ήταν που τον έσπρωχνε να σχηματίζει τις προτάσεις. Κάθε φορά που άρχιζε μια παράγραφο αναρωτιόταν πως η επιθυμία του να την προστατεύσει την είχε οδηγήσει στην πρόωρη καταστροφή. Ποιος θα τον πίστευε αν ορκιζόταν πως την είχε αγαπήσει; Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε έννα διακριτικό χτύπημα στην πόρτα.
-περάστε είπε χωρίς να σταματήσει ούτε στιγμή το γράψιμο. Η πόρτα άνοιξε και στο κατώφλι εμφανίστηκε ο γραμματέας του ο Τσαρλς.
-συγνώμη για την ενόχληση, το ξέρω πως ζήτησες να μη σε απασχολήσει κανείς μα έφεραν αυτό για σένα πριν λίγο. Έδειξε έναν λεπτό άσπρο φάκελο.
-Τι είναι και ποιος τον έφερε; Ο ιγνάτιο άπλωσε το χέρι για να πάρει το φάκελο. Ο γραμματέας ανασήκωσε τους ώμους απορημένα.
-δεν ξέρω, τον έφερε ένας άντρας πριν δέκα λεπτά.
-δεν είπε ποιος τον στέλνει;
-όχι δεν είπε τίποτα. Έφυγε αμέσως μόλις μου παρέδωσε το φάκελο.
-παράξενο μουρμούρισε εξετάζοντας εξωνυχηστικάτο φάκελο.
-δεν έχει καμιά σφραγίδα ούτε και όνομα του αποστολέαυπάρχει.
-ναι το βλέπω τσαρλς. Τέλοσπάντων σε ευχαριστώ. Ο γραμματέας βγήκε χωρίς να προσθέσει τίποτα άλλο.
Μόνος ο ιγνάτιο έμεινε για λίγο ακόμη να περιεργάζεται το λεπτό φάκελο. Μα ύστερα τον ακούμπησε πάνω στο γραφείο χωρίς να τον ανοίξει. Είχε δουλειά, ο φάκελος θα μπορούσε να περιμένει για λίγο. Άλωστε αν αυτός που τον έστελνε βιαζόταν θα έγραφε το όνομά του χωρίς αμφιβολία. Έπιασε λοιπόν ξανά το στυλό κι άρχισε πάλι να γράφει. Μόνο όταν γέμισε και η δεύτερη σελίδα σταμάτησε για να ξεκουραστεί και να σκεφτεί την επόμενη παράγραφο. Άρχισε να διαβάζει την επιστολή από την αρχή, από φόβο μήπως είχε κάνει κανένα λάθος. Ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος πως όλα είχαν γραφτεί σωστά και διεξοδικά. Έκανε κάποιες μικροδιορθώσεις και συνέχισε. Ήταν ικανοποιημένος όλα εξηγούνταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάποτε τέλειωσε και άφησε κάτω το στυλό. Έβγαλε τα γυαλιά του και τα έβαλε ξανά στη δερμάτινη θήκη τους. Κι ύστερα σηκώθηκε και πήρε στα χέρια του το μπλοκ. Έσχισε τις γραμμένες σελίδες κι αφού τις δίπλωσε τις έβαλε μέσα σε έναν φάκελο παρόμοιο με αυτόν που είχε λάβει λίγη ώρα πριν. προχώρησε προς τη βαρυφορτωμένη βιβλιοθήκη και τράβηξε έξω ένα βαρύ δερματόδετο τόμο. Ο τίτλος του βιβλιου ήταν η παρουσία της χριστιανικής μουσικής στην ευρωπαική τέχνη. Άνοιξε το βιβλίο κι όταν έφτασε στη μέση περίπου έβαλε ανάμεσα στις πυκνογραμμένες σελίδες το γράμμα που μόλις είχε γράψει. Μετά τοποθέτησε το βιβλίο πίσω στηθέση του. Τώρα ένιωθε πολύ καλύτερα. Όλαή σχεδόν όλα είχαν ειπωθεί. Τι κι αν αυτό το γράμμα θα το άνοιγε κάποιος πολύ αργότερα εκείνος είχε αποτινάξει το βάρος που τον πίεζε τόσο τα τελευταία χρόνια.
Κάθισε και πάλι στο γραφείο του.

Advertisements

Ετικέτες:

Ένα Σχόλιο to “Η πριγκίπισσα των ρόδων κι ο ταξιδευτής”

  1. Νυχτερινή Πένα Says:

    Ένα καινούριο πρόσωπο μπήκε στην ιστορία, Για να δούμε το ρόλο του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: