χρόνια πολλά

9.
Έκλεισε το ημερολόγιο και μαζί με το μενταγιον τα κλείδωσε μέσα στο συρτάρι του γραφείου. Έπειτα έριξε το κλειδί στην τσέπη του και σηκώθηκε. Τεντώθηκε κι άρχισε να ψάχνει τις τσέπες του, ήθελε ένα τσιγάρο, φυσικά δεν είχε αφού απέφευγε συστηματικά να αγοράζει. Μόνο που ένιωθε να κυιριεύεται από το άγχος. Είχε έρθει η στιγμή.
Άνοιξε την πόρτα και βγήκε στο διάδρομο προσπαθώντας να αποφασίσει από πού θα ξεκινούσε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Θα κατηγορούσε κάποιον, θα τσακωνόταν σχεδόν με όλους αφού θα επισκεπτόταν τον καθένα χωριστά. Μα ίσως όχι ακριβώς χωριστά…
Έχοντας πάρεικάποτε την απόφασή του άρχισε να περπατάει αργά στο μακρύ διάδρομο. Σε λίγο πέρασε μπροστά από το δωμάτιο που του είχε ετοιμάσει η ρόντα, δε θα το χρειαζόταν τελικά. Η παραμονή του εκεί θα ήταν πιο σύντομη από όσο περίμενε αρχικά. Κατανίκησε την επιθυμία να μπει μέσα και να ρίχνει μια ματιά συνεχίζοντας το δρόμο του. Στο δωμάτιο του τζέρεμι σκοτ τον οδήγησε η μουσική. Δεν έπαιζε δυνατά, μα το αφτί του ήταν εξασκημένο κι έτσι δε δυσκολεύτηκε να αναγνωρίσει κάποιο έργο του Ντεμπισί. Ήταν ένα έργο για πιάνο, ερωτικό κι άπειρα αισθαντικό. Έμεινε για ώρα απ’έξω, απολαμβάνοντάς το και ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις του. Λίγο πριν τελειώσει είχε την αίσθηση πως ο τζέρεμι σκοτ το είχε βάλει για να το αφιερώσει στη γυναίκα του που δε ζούσε πια.
Χτύπησε δυο φορές την πόρτα πολύ απαλά κι όταν άκουσε τη φωνή του να τον καλεί μπήκε.
-υπέροχο κομμάτι, κύριε Σκοτ. Λατρεύω το ντεμπισί.
Ο τζέρεμι που ως τότε καθόταν στο κρεβάτι του με ένα βιβλίο ανοιχτό στα γόνατά του το έκλεισε και σηκώθηκε βάζοντάς το πάνω στο γραφείο του.
-μου αρέσει κι εμένα, είπε, πλησιάζοντάς τον. Το αναγνωρίσατε το έργο, σωστά;
-Πολύ σωστά. Ένας μοναδικά ωραίος ερωτικός θρήνος. Το ακούω από το πρωί, με κάνει να νομίζω πως εκείνη είναι εδώ. Μα καθίστε, μη στέκεστε.
Ο αστυνομικός τον ευχαρίστησε και κάθισε σε μια υπέροχη στριφογυριστή πολυθρόνα στο κέντρο του δωματιου.
Ο χώρος ήταν άνετος, είδε μια μικρή βιβλιοθήκη, κατάφορτη από βιβλία, κι άλλο ένα τραπεζάκι γεμάτο με cd. Δίπλα από το κρεβάτι ένα μεγάλο κομοδίνο με πολλά συρτάρια και πιο κεί ένα στερεοφωνικό συγκρότημα τελευταίας τεχνολογίας.
Ο τζέρεμι άναψε ένα τσιγάρο κι ύστερα άρχισε να παίζει με τον καπνό που ανέβαινε προς τα πάνω. Κι έτσι όπως τον κοίταζε ο γουίλιαμ κατάλαβε γιατί ήταν τόσο δύσκολο για την άσλει να τον αφήσει και να φύγει με τον Αλ για κάποιο μακρινό μέρος. Έμοιαζε ασθενικός, μόνος κι αβοήθητος. Νευρικός, χαμένος σε έναν δικό του κόσμο.
-Πώς πάει η έρευνα; Η φωνή του τζέρεμι τον έκανε να επιστρέψει στο παρόν.
-Πολύ καλά, καλύτερα από ό,τι υπολόγιζα.
Το τσιγάρο άρχισε να τρέμει στα δάκτυλα του άλλου άνδρα.
-αυτό είναι καλό, παρήγορο. Θέλω να μάθω τα πάντα, μόνο έτσι θα βρω λίγη ανακούφιση. Μόνο έτσι θα ησυχάσει και η άσλει.
Να έπαιζε θέατρο άραγε; Αν ναι, ήταν τέλειος ηθοποιός.
-Ναι, θα τα μάθετε όλα, όσα δεν ξέρετε δηλαδή.
-σας είπα ήδη όσα ήξερα. Εσείς λοιπόν τα έχετε ανακαλύψει όλα, σωστά;
-έτσι πιστεύω.
-Πείτε μου λοιπόν, σας παρακαλώ. Η φωνή του ανέβηκε δυο τόνους κι ο Γουίλιαμ ανατρίχιασε.
Της πήρατε για δώρο γενεθλίων ένα δακτυλίδι, γιατί;
-επειδή της άρεσαν τα κοσμήματα.
-Μόνο γι’αυτό;
-Κι επειδή ήθελα να τη δέσω, να την κρατήσω για πάντα κοντά μου.
-Μπήκατε καθόλου στο δωμάτιο της Άσλει χθες το βράδυ; Μετά, όταν σας άφησε για να πάει για ύπνο.
-όχι, δηλαδή ναι.
-Και; Τι κάνατε εκεί;
-τίποτα, την κοιτούσα να κοιμάται. Ήθελα να ξαπλώσω μαζί της, λίγο πριν την κρατούσα στην αγκαλιά μου μα δεν έκανα τίποτα.
-γιατί;
-δεν ήθελα να την ξυπνήσω, φοβόμουν.
-δε μου το είπατε το πρωί.
-δεν το θεώρησα σημαντικό, δεν ήθελα να με θεωρήσετε ύποπτο.
-πόσο συχνά κάνετε ενέσεις, κύριε σκοτ;
Το τσιγάρο γλίστρησε από το χέρι του καίγοντάς του τα δάκτυλα. Ο τζέρεμι άρχισε να βήχει δυνατά, ένας άσχημος κοφτός μα βαθύς βήχας που δεν άρεσε καθόλου στο γουίλιαμ. Όταν ξαναμίλησε η φωνή του είχε ανεβεί κι άλλο.
-Πολύ συχνά.
-Για ποιο λόγο;
-Υποφέρω από έντονους πόνους κύριε Γουίλιαμ.
-δηλαδή; Τι είδους;
-Πόνους στα χέρια και στα πόδια, πόνους που με κάνουν να παραλύω. Έχω προβλήματα, αρθρήτιδες, προβλήματα επειδή παίζω πολύ συχνά πιάνο κι επειδή γενικά η κατασκευή μου δε με βοηθάει να κάνω αυτά που θέλω. Η άσλει μου έκανε τις ενέσεις κάποιες φορές, κάποιες άλλες ο αλ ή ένας άλλος γιατρός.
-έχεις πολλές σύριγγες;
-Πολλές.
-κι όλα τα σύνεργα για τις ενέσεις και ισχυρά παυσίπονα;
-ναι, τα έχω όλα αυτά. Γιατί; Τι συνέβη;
-Κάποιος έκανε μια ένεση στην άσλει χθες το βράδυ.
Ο τζέρεμι άρπαξε το κεφάλι του και το έσφιξε δυνατά.
-δε μπορεί, δε μπορεί… μου λέτε ψέματα…
-Καθόλου, αυτή είναι η αλήθεια. Εσείς ξέρετε να κάνετε ενέσεις;
-Ναι. Μα δεν ήμουν εγώ… δεν ήμουν εγώ…
-Ξέρατε πως η άσλει ήταν δυστυχισμένη;
Ο τζέρεμι έπλεξε τα χέρια του μεταξύ τους.
-δυστυχισμένη; Όχι, δεν ήταν, σας το είπα την είχα πιάσει να κλαίει μα δεν ήταν τίποτα σοβαρό.
-είχατε κανένα παράπονο από κείνη;
-Κανένα. Η άσλει ήταν αψεγάδιαστη.
Ο Γουίλιαμ άρχισε να νιώθει άβολα. Μήπως ο άνθρωπος αυτός δεν ήξερε τίποτα για το δράμα της γυναίκας του; Έπρεπε να το μάθει γιατί αν το αγνοούσε δεν έπρεπε να είναι αυτός που θα τον ξυπνούσε.
-Πείτε μου την αλήθεια, σας παρακαλώ, γιατί της το κάνατε αυτό; Γνωρίζατε κάτι κακό που είχε κάνει;
-όχι, δεν το έκανα εγώ, τη λάτρευα την άσλει. Ήταν το φως μου, ο λόγος που συνέχιζα να υπάρχω.
-Ξέρω πως μια φορά θελήσατε να πεθάνετε, πως κάνατε απόπειρα. Σωστά;
-σωστά.
-γιατί;
-ακριβώς επειδή νόμιζα πως την έχανα. Πίστευα πως είχε αρχίσει να απομακρύνεται, δεν την ήθελα τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Τελικά με πρόλαβε ο Αλ, η Άσλει ήταν συντετριμμένη, με αγκάλιασε σφιχτά και με χάιδεψε για ώρα πολλή. Είπε πως δε θα με άφηνε.
-μάλιστα. Κι έτσι εσείς σταματήσατε τις απόπειρες.
Ο γουίλιαμ άπλωσε το χέρι και πήρε ένα τσιγάρο χωρίς να ρωτήσει. Την είχε πάρει την απάντησή του. Ο τζέρεμι σΚοτ τα ήξερε όλα και την κρατούσε όπως μπορούσε κοντά του.
-ξέρατε πως το παιδί της άσλει δεν είναι δικό σας;
-τι;
-Ξέρετε πως είναι του Αλ; Πως η άσλει ήταν μαζί του από παιδί σχεδόν;
-Τι λέτε; Ο τζέρεμι σκοτ πετάχτηκε όρθιος. Ήταν κάθιδρος.
-το ξέρετε πως ήταν έτοιμη να φύγει μαζί του μα τη σταμάτησε ένα απρόοπτο γεγονός;
-σταματήστε… σας παρακαλώ, σας ικετεύω. Ένας ξερός κρότος ακούστηκε κι ο τζέρεμι Σκοτ σωριάστηκε στο πάτωμα.
Ο γουίλιαμ έτρεξε ανήσυχος δίπλα του. Έκλαιγε δυνατά, με τα χέρια κολλημένα γύρω από το σώμα του. Δεν έδειχνε να ντρέπεται, σπάραζε κυριολεκτικα έτσι που ο αστυνομικός άρχισε και πάλι να αμφιταλαντεύεται.
-ναι, ναι, όλα τα ήξερα, όλα με κάθε λεπτομέρεια. Η άσλει νόμιζε πως ήμουν στο σκοτάδι, πως δεν είχα ιδέα μα δεν είμαι χαζός κύριε γουίλιαμ. Τα είχα καταλάβει από την πρώτη στιγμή, από τότε που έμαθε για την εγκυμοσύνη. Κι ύστερα όταν ήρθε στο σπίτι μας ο αλ όλα μπήκαν στη θέση τους. Το ξέρω πως τον λάτρευε, κι αυτός το ίδιο, τον συναντούςε στα κρυφά πολλά βράδια, κάποιες φορές τσακώνονταν οι δυο τους και τότε βυθίζονταν και οι δυο σε μια βαθιά θλίψη. Νόμιζαν πως εγώ δε μπορούσα να τα συσχετίσω, νόμιζαν πως ήμουν τόσο αφοσιωμένος στην τέχνη ώστε να μην καταλαβαίνω τι γινόταν στο ίδιο μου το σπίτι, αλλά έκαναν μεγάλο λάθος.
Είμαι αδύναμος κύριε γουίλιαμ, δυσκολεύομαι να παρω πρωτοβουλίες, μα αν μπορούσα θα του έκανα κακό του αλ. Δεν ξέρετε πόση προσπάθεια έπρεπε να καταβάλω για να του φερθώ καλά, με κάποια φιλικότητα. Ναι, είμαι πολύ αδύναμος, δεν εμπιστεύομαι το σώμα μου αλλά αν το εμπιστευόμουν, αν είχα λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση θα τον σκότωνα. Ένα βράδυ θα τρύπωνα κρυφά στο δωμάτιό του και θα τον μαχαίρωνα. Μα τα χέρια μου είναι άχρηστα, μόλις που τα καταφέρνω να παίζω και να κρατάω τα πινέλα μου. Κι εκείνος είναι πολύ δυνατός άνδρας, κι αυτό της άρεσε της άσλει. Εμένα τι να με κάνει; Αν δεν της είχα φτιάξει εκείνον τον πρώτο πίνακα δε θα με αγαπούσε. Εντάξει, με ερωτεύθηκε, το πιστεύω αυτό, δε θα με παντρευόταν αν δεν ένιωθε τίποτα για μένα, δεν είναι γυναίκα που κάνει πράξεις υποκινημένη μόνο από συμφέρον. Ναι, κάτι ένιωθε για μένα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συγκρινόταν με αυτό που αισθανόταν για τον Αλ. Ήταν κύμα σφοδρό, την έτρεφε και τη σκότωνε μαζί.
-Μήπως χθες το βράδυ δεν το αντέξατε αυτό, μήπως τελικά βρήκατε τον τρόπο να τη σκοτώσετε, βάζοντας στη σύριγγα μια μικρή δόση κάποιας ουσίας που σκοτώνει; Βάζω στοίχημα πως υπάρχουν πολλές τέτοιες στο προσωπικό σας φαρμακείο, κάνω λάθος;
Ο τζέρεμι προσπάθησε να σηκωθεί μα χωρίς αποτέλεσμα.
-θέλω να σας αποδείξω πως δεν το έκανα εγώ, αν μπορούσα να κάνω κακό σε κάποιον θα το έκανα στον εαυτό μου. Το προσπάθησα κιόλας στο παρελθόν αλλά με πρόλαβε ο αλ, έλεγε πως δεν έπρεπε να κάνω τέτοια πράγματα, πως η ζωή είναι πολύτιμη, πως είχα μια γυναίκα που με λάτρευε. Πόσο ψεύτης ήταν…
Ένα πνιγμένο βογκητό ξέφυγε από τα μισόκλειστα χείλη του αλλά τελικά κατόρθωσε να σηκωθεί.
-εΛάτε να δείτε, πάμε στο φαρμακείο μου.
Ο Γουίλιαμ σηκώθηκε και τον ακολούθησε.
Ο τζέρεμι άνοιξε ένα μεγάλο ντουλάπι με κρύσταλλο σαν βιτρίνα κι ο αστυνομικός έμεινε να χαζεύει τα αμέτρητα μπουκαλάκια και τις σύριγγες. Ο τζέρεμι άρχισε να δείχνει κάποια μπουκαλάκια, πολύ μικρά και να λέει το όνομα του καθενός.
Κάποια περιείχαν ουσίες πολύ δραστικές που θα μπορούσαν σίγουρανα σκοτώσουν ακόμη κι ελέφαντα.
-αυτό είναι… Η φωνή του έμεινε μετέωρη, δεν το πιστεύω, δε μπορεί…
-τι συμβαίνει; Ο αστυνομικός ένιωσε τα μάγουλά του να φλογίζονται απότομα.
Ο τζέρεμι άπλωσε το τρεμάμενο χέρι του και του έδωσε ένα μισοάδειο φιαλίδιο. Το πήρε και διάβασε την ετικέτα, δεν την ήξερε αυτή την ουσία μα θα ρωτούσε γι’αυτή το γιατρό.Ίσως και να ήταν στη λίστα που του έδωσε, θα τη διάβαζε αμέσως μόλις έφευγε από εκεί.
-μου την έδωσε ο αλ, είναι πολύ ισχυρή, φονική… Ξαφνικά έγινε κάτωχρος. πΟτέ δεν την είχα δοκιμάσει, ήταν για πολύ δυνατούς πόνους… ως χθες το πρωί το φιαλίδιο ήταν εντελώς γεμάτο, είμαι σίγουρος, κάθε μέρα τα ελέγχω, κάθε μέρα από φόβο μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα. Κάποιος την πήρε, με σύριγγα προφανώς.
Άνοιξε άλλο ένα συρτάρι και μια κραυγή αληθινής απελπισίας ξέφυγε από το στόμα του.
-Λείπει μια σύριγγα, είχα δεκατρείς, δεκατρείς! Αυτός που πήρε το δηλητήριο πήρε και τη σύριγγα, με αυτά σκότωσαν την καημένη την άσλει.
-παραδεχθείτε την αλήθεια, σας παρακαλώ, όλα θα είναι καλύτερα έτσι. Ο Γουίλιαμ συνέχιζε να τον πιέζει γνωρίζοντας πως δε θα έβγαινε τίποτα έτσι. Ήταν ο μόνος τρόπος να το κάνει να πει όσα περισσότερα ήξερε, ήταν βέβαιο ωστόσο πως δεν τον είχε κάνει αυτός το φόνο. Αν το ήθελε θα την είχε σκοτώσει πολλά χρόνια πριν. Δεν ήταν από τους ανθρώπους που η οργή τους φουντώνει και τους οπλίζει το χέρι.Ταπεινωνόταν τόσα χρόνια για να έχει έστω κι έτσι την άσλει, δε μπορούσε να φτάσει πιο χαμηλά.
Ο τζέρεμι ήταν έτοιμος να γονατίσει ξανά, σπάραζε, έκλαιγε με τα χοντρά δάκρυα να κυλούν στα μάγουλά του. Το θέαμα ήταν άσχημο, οδυνηρό. Κι ο Γουίλιαμ τον λυπήθηκε επιτέλους.
-Σταματήστε, σας παρακαλώ. Ηρεμήστε και καθίστε, θέλω να μιλήσουμε για λίγο, όσο πιο ήσυχα μπορούμε. Καταλαβαίνω πόσο φορτισμένες είναι αυτές οι στιγμές μα χρειάζεται τεράστια ψυχραιμίααπό μέρους σας.
Ο Τζέρεμι κούνησε κάμποσες φορές καταφατικά το κεφάλι και σκούπισε τα μάτια του με ένα χαρτομάντιλο. Έπειτα πήγε και κάθισε σε έναν μικρό καναπέ, κοντά στον αστυνομικό.
-αν πιστεύετε πως το έκανα εγώ, δεν έχετε παρά να με συλλάβετε.
-σας ζήτησα να ηρεμήσετε, κύριε. Μάθετε πως δε σας κατηγορεί κανείς για φόνο.
Είχε μιλήσει ξερά, με τόνο καθαρά επαγγελματικό, αλλά δεν του άρεσε ο ήχος της φωνής του κι έτσι μαλάκωσε κάπως όταν πρόφερε την επόμενη φράση.
-Η Άσλει έκανε απόπειρα αυτοκτονίας χθες, μετά τις μαργαρίτες κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα από κάποιο αλκοολούχο ποτό και στη συνέχεια πήρε μπόλικα ηρεμηστικά χάπια. Ήταν αποφασισμένη να πεθάνει.
Τα μάτια του τζέρεμι γούρλωσαν κι έγιναν τεράστια.
-Γιατί; Είχε μιλήσει τόσο βραχνά που έκανε τον άλλο άνδρα να ανατριχιάσει.
-εδώ που φτάσαμε δεν έχει νόημα να σας κρύβω την αλήθεια. Η μέρεντιθ είναι έγκυος, μόλλις λίγων εβδομάδων. Η Άσλει το έμαθε, πήγε μάλιστα μαζί της στο γιατρό, κι αυτό την τσάκισε.
-Γι’αυτό την έπιασα να κλαίει, μονολόγησε σχεδόν.
-ακριβώς. Δεν σκόπευαν να ρίξουν το παιδί κι αυτό τη σκότωσε ουσιαστικά. Κατάλαβε πως δε θα ζούσε ποτέ όσα ήθελε με τον αλ. Όλα γκρεμίστηκαν μέσα της. Ούτε το παιδί της δε σκέφθηκε.
-η καημένη η μαντλέν, τι θα απογίνει;
-θέλω να τη φροντίσετε όσο καλύτερα μπορείτε, είναι κομμάτι της άσλει. Το ξέρω πως αυτό που ζητάω είναι δύσκολο για εσάς, μα η άσλει ήταν σίγουρη πως την αγαπατε τη μικρή, κι ας μην το δείχνετε τόσο συχνά.
-της μοιάζει πολύ, γι’αυτό την αγαπάω, επειδή είναι δικό της κομμάτι. Η άσλει θα μπορούσε να με είχε εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Δε θα το συγχωρούσα στον εαυτό μου αν άφηνα αβοήθητο το παιδί της. Μα ο πραγματικός της πατέρας πού θα είναι; Μη μου πείτε πως αυτός…
-Όχι, δε θα το πω.
-Μα τότε ποιος;
-θα το μάθετε σύντομα, πιστέψτε με. Μα τώρα δώστε μου το λόγο σας πως θα την προσέχετε!
-τον έχετε. Έμεινε σιωπηλός για λίγο.
-δηλαδή τι έγινε ακριβώς; Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας κι έπειτα; Μπήκε και κάποιος άλλος στο δωμάτιό της για να την αποτελειώσει;
-ναι, αυτό ακριβώς έγινε.
-Κι αν αυτό δε συνέβαινε, θα ζούσε η γυναίκα μου;
-είναι αμφίβολο. Πήρε μεγάλες ποσότητες, ήθελε να είναι σίγουρη πως θα πέθαινε.
-αδύνατο… γι’αυτό ήταν τόσο θερμή μαζί μου χθες το βράδυ, γι’αυτό μου μίλησε έτσι, με αποχαιρετούσε.
Ο Γουίλιαμ έγνεψε καταφατικά με έμφαση. Τώρα ένιωθε πως την ήξερε καλά την άσλει, την είχε μάθει μέσα σε μια μέρα, χωρίς να μιλήσει μαζί της ούτε μια φορά.
-Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι θα γίνει τώρα;
-θα τιμωρηθεί ο ένοχος, θα γίνουν όλα σωστά, έχετε το λόγο μου. Εσείς κοιτάξτε να ηρεμήσετε κι όλα θα πάνε καλά. Σηκώθηκε αργά, τα πόδια του είχαν μουδιάσει.
Ο τζέρεμι σΚοτ σηκώθηκε κι αυτός με τη σειρά του.
-δεν ξέρω τι να σας πω, κύριε γουίλιαμ, σας ευχαριστώ, ελπίζω πως θα κάνετε το καθήκον σας.
-Να είστε σίγουρος γι’αυτό.
Ο γουίλιαμ προχώρησε προς την πόρτα.
-τι θέλετε να κάνω;
-Να μείνετε εδώ, θα καταλάβετε πότε θα πρέπει να βγείτε.
-Θα σας ξαναδώ;
-ασφαλώς, μένουν πολλά ακόμη να κουβεντιάσουμε. Θα κάνω αυτό που πρέπει κι ύστερα θα φύγω, μα να είστε σίγουρος πως θα σας επισκεφθώ πολύ σύντομα. Θα ήθελα να μιλήσουμε για τη μαντλέν και να ρίξω μια ματιά στους πίνακές σας.
Σταμάτησε να πάρει ανάσα και για μια στιγμή σκέφθηκε να του πει πως η άσλει ήταν έτοιμη να το σκάσει με τον αλ, μα το μετάνιωσε. Τον είχε πονέσει αρκετά.
-Θα σας περιμένω, ακουστηκε πίσω του η ραγισμένη φωνή του Τζέρεμι σκοτ.

Advertisements

4 Σχόλια to “χρόνια πολλά”

 1. Νυχτερινή Πένα Says:

  Αναπάντεχη τροπή! Πάει ο ένας ύποπτος.
  Να δούμε ποιος αποτελείωσε το θύμα. Τώρα οι πολλές υποψίες πάνε σε γυναικείο χέρι.

 2. velis Says:

  Ωραία, ακόμα είμαι στο παιχνίδι.

 3. mprilla Says:

  αυριο θα βαλω και την τελευταια συνεχεια κι ολα θα βγουν στο φως.
  Και μετα θα σκεφθουμε καμια αλλη καλη ιδεα να γινει ιστοριουλα, γι’αυτο καθε προταση ευπροσδεκτη.
  αφου συνεχισουμε βεβαια αυτες που εχουμε ηδη μισες!

 4. mprilla Says:

  Γεια σου νυχτερινη πενα, ειδες, δεκα συνεχειες σε δεκα μερες, αυριο η τελευταια, να το θυμασαι, δε νομιζω να εχω ποτε τοση όρεξη για μαζεμενο γραψιμο!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: