η άρπα της Αμάντας

-Η Ραλκ είναι δική σου, αυτό να το θυμάσαι. Μα ο σκοπός είναι ιερός. Ξέρεις πόσο πολύτιμη είναι, πόσο ξεχωριστή.
-το ξέρω, γι’αυτό τη λατρεύω κι όχι μόνο για την ομορφιά της. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με πανέμορφες γυναίκες, μα καμιά δε διαθέτει την ευστροφία και τη διορατικότητά της. Τη θέλω στο πλευρό μου και κανείς δεν είναι σε θέση να μου τη στερήσει.
-έχετε μπροστά σας την αιωνιότητα μεγάλε θεέ. Τι είναι μερικές μέρες μπροστά της; Η μεγάλη μητέρα μιλούσε ήρεμα αντλώντας από τα ανεξάντλητα αποθέματα γαλήνης που διέθετε.
-κι άλωστε είναι κι εκείνη η προφητεία. Μην την ξεχνάς.
-τις προφητείες τις φτιάχνουν οι θεοί κι οι θεοί τις χαλάνε αν το θελήσουν.
Το γέλιο της μεγάλης μητέρας έμοιαζε πιο πολύ με προειδοποίηση.
-επίτρεψέ μου να σου πω πως εδώ κάνεις λάθος. Ζω πιο πολλά χρόνια από εσένα για να ξέρω πότε και πως δημιουργήθηκε αυτός ο κόσμος. Σε βεβαιώνω πως οι προφητείες υπήρχαν από την αρχή, πολύ πριν οι θεοί αρχίσουν τις μάχες για να μοιράσουν τα αξιώματα. Κανείς δεν τις αμφισβητεί τις προφητείες κι αν κάποιος το κάνει βαριά συμφορά πέφτει πάνω του. Αυτό τουλάχιστον το αναγνωρίζεις, έτσι δεν είναι;
-ναι, το ομολογώ, εδώ έχεις δίκιο. Έχω δει θεούς να αψηφούν προφητείες και να γκρεμίζονται στα πιο βαθιά σκοτάδια. έΕχω δει θεούς να αμαρτάνουν κάνοντας όσα δεν τους επιτρέπονταν, όπως η Στρίλντα. Τη θυμάμαι πολύ καλά. Δε θέλω να έχω την τύχη της, δε θέλω να πέσω σε δυσμένια.
-το ξέρω, κι ούτε θα άφηνα να γίνει αυτό. Γι’αυτό σου λέω, άσε τη ραλκ να φύγει χωρίς να ρωτάς πιο πολλά. Δε με εμπιστεύεσαι; Εγώ δεν ήμουν που σε βοήθησα τότε;
-ναι, εσύ. Ας είναι, είσαι θεά, θα σε εμπιστευθώ και πάλι μα αν κάτι συμβεί στη ραλκ θα διαλύσω τους αγγέλους της αλήθειας, αυτό να το θυμάσαι. Η μεγάλη μητέρα συνοφριώθηκε ελαφρά μα δεν είπε τίποτα. Κανείς δε μπορούσε να πειράξει εκείνη την ομάδα αλλά δεν υπήρχε λόγος να το αναφέρει.
-κι επιπλέον, συνέχισε ο θεός της θάλασσας, θα βάλουμε κάποιο όριο σε αυτό. Δε θα γυρίσει η ραλκ όποτε θελήσεις εσύ, αλλάόποτε το θελήσω εγώ, αλλιώς δε θα φύγει από εδώ.
-σύμφωνοι. Πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή της για να ολοκληρώσει την αποστολή της;
Ο Κραντ είχε μόλις τελειώσει το μεσημεριανό του φαγητό που ήταν πολύ λιτό. Ο προσωπικός του μάγειρας σχεδόν καθημερινά του πρότεινε να του ετοιμάσει μια εκπληκτική ποικιλία φαγητών και γλυκών αλλά ο σύμβουλος αρνιόταν πεισματικα επιμένοντας στις παλιές του συνήθιες. Πίστευε πως για να μείνει καθαρός έπρεπε να απέχει από κάθε μορφή απόλαυσης σε τούτον τον κόσμο. Διάβαζε πολύ κι είχε αρχίσει να ασπάζετε τις απόψεις ενός παλιού συγγραφέα που δε ζούσε πια. Εκείνο το μεσημέρι έφαγε ακόμη πιο λιτά, αγγίζοντας μόλις το φαγητό και το ποτό των φρούτων που του είχαν ετοιμάσει. Η θλίψη τον βάραινε κι ήξερε καλά πως θα περνούσαν μέρες ώσπου να απαλαγεί από το μεγαλύτερο μέρος της. Ο βασιλιάς ήταν φίλος του, είχαν πολεμήσει μαζί, είχαν περάσει τόσα πολλά και τώρα είχε εγκαταλείψει τον κόσμο των ζωντανών. Θα τον συναντούσε άραγε και πάλι κάπου αλλού;
Στέναξε πικραμένος και ξάπλωσε στο σκληρό του κρεβάτι. Του χρειαζόταν λίγη ανάπαυση. Έκλεισε τα μάτια διώχνοντας για λίγο μακριά την εικόνα του άψυχου τρυπημένου σώματος που είχε δει λίγο νωρίτερα. Ο αρχιερέας που το εξέταζε για ώρες μαζί με τον αρχίατρο τον είχε βεβαιώσει πως ο θάνατος ήρθε πολύ γρήγορα, χωρίς πόνο σχεδόν. Κι αυτό του χάρισε λίγη ανακούφιση. Ωστόσο δεν υπήρχε αμφιβολία πως επρόκειτο για δολοφονία. Αυτό από μόνο του ήταν κάτι πολύ παράξενο αφού είχαν περάσει πάνω από εκατό χρόνια από την τελευταία φορά που κάποιος βασιλιάς είχε δολοφονηθεί. Αλήθεια πώς τον έλεγαν; Προσπάθησε να θυμηθεί χωρίς αποτέλεσμα κι αυτό τον παραξένεψε πολύ γιατί παρά τα χρόνια του η μνήμη του ήταν άριστη.
Τότε ήταν που άρχισε να αισθάνεται μια έντονη πίεση να ασκείται στο μέτωπό του ενώ το μυαλό του άρχισε να μουδιάζει. Πετάχτηκε όρθιος κι έτρεξε στη βιβλιοθήκη του που ήταν κατάφορτη από χοντρούς δερματόδετους τόμους. Δε δυσκολεύτηκε να εντοπίσει αυτόν που του χρειαζόταν. Ο τίτλος του ήταν απώθηση. Τον άνοιξε αποφασιστικά και βρήκε γρήγορα τη σελίδα που έψαχνε. Ύστερα κρατώντας τον ανοιχτό επέστρεψε στο κρεβάτι κι άρχισε να διαβάζει μεγαλόφωνα. Λίγη ώρα αργότερα η πίεση άρχισε να εξασθενεί.
Έγειρε και ξάπλωσε ξανά αρχίζοντας να σκέφτεται. Το όνομα του βασιλιά που είχε δολοφονηθεί ήταν σίλιαν. Μα τι είχε πάθει λίγο πριν; Σαν να δεχόταν κάποιου είδους επίθεση. Δεν ήταν απρόσβλητος τελικά. Μπορεί να μην είχε δυσκολευθεί να την αποκρούσει αλλά πρώτη φορά χρειάστηκε να ανατρέξει σε κείνον τον τόμο για τον εαυτό του. Έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στο μέλλον.
-πρέπει να φας και να ξεκουραστείς, αλλιώς δε θα αντέξεις για πολύ. Η ραλτίνα ακούμπησε με προσοχή το μεγάλο δίσκο πάνω στο τραπέζι. Μέσα σε αυτόν ήταν τοποθετημένα τα αγαπημένα φαγητά της πριγκίπισσας όπως επίσης και τοκεικ με φρούτα και κρέμα που ετοίμαζε το πρωί η μαγείρισσα.
-δε θέλω, ραλτίνα, πριν λίγο είδα τον πατέρα μου νεκρό. Δε θέλω να φάω.
-όλοι σε χρειάζονται εδώ μέσα αμάντα. Σε λίγες μέρες θα φορέσεις το στέμμα.
-πότε; Ξέρεις; Τι όριζεται γι’αυτό;
-δεν είμαι βέβαιη, ο Κραντ θα σε ενημερώσει, μη σε απασχολεί. Έλα, κάνε μια προσπάθεια για μένα. Αν φας, θα σου πω κείνο που λέγαμε το πρωί. Η κοπέλα σηκώθηκε και πλησίασε το τραπέζι. Κάθισε και τράβηξε μπροστά της ένα πιάτο.
-σε ακούω.
-λοιπόν, καταλαβαίνω πως δεν ήσουν προετοιμασμένη για όλα αυτά. Ξέρω πως νιώθεις αβοήθητη, μπερδεμένη.
-ναι, έτσι είναι λοιπόν;
-σκεφτόμουν, δηλαδή έψαχνα έναν τρόπο για να σε βοηθήσω.
-Και; Κάτι βρήκες;
-Μμμ, ναι, κατι σκεφθηκα. Χρειαζομαστε χρυσάφι αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού θα γίνεις βασίλισσα. Έχεις άλωστε και προσωπική περιουσία.
-έχω αλλά δε σε καταλαβαίνω. Η Αμάντα έκοψε μια μπουκιά κρέας.
-Γνωρίζεις τη μάγισσα ρέντα;
-όχι, ποια είναι αυτή;
-Ζει σε τούτη τη χώρα πάνω από εκατό χρόνια και δεν αποκαλύπτει σε κανέναν το μυστικό που την κρατά ακόμη στη ζωή. Την έπιασε αιχμάλωτη ο βασιλιάς και την έφερε εδώ, τότε στη μάχη της κόκκινης φωτιάς που έγινε όταν εσύ ήσουν λίγων μηνών. Έχεις ακούσει να μιιλάνε γι’αυτή, έτσι δεν είναι; Εγώ τη θυμάμαι καθαρά.
-ναι, κάτι έχω ακούσει, λοιπόν;
-να, εγκατέστησε κάπου τη ρέντα γεμίζοντάς τη με πλούσια δώρα. Σε αντάλλαγμα εκείνη του πρόσφερε τις υπηρεσίες της. Πιστεύω πως αν συνεχίσεις την παράδοση θα δεχθεί να σε βοηθήσει. Δεν έχει πέσει ποτέ έξω.
-Αλήθεια; Τα μάτια της πριγκίπισσας άστραψαν.
-πΟύ κατοικεί;
-δεν ξέρω ακριβώς μα θα μάθω.
Πώς;
-μη σε νοιάζει. Πες μου μόνο αν θέλεις να κανονίσω να πάμε να τη βρούμε.
-Φυσικά, ίσως φανεί χρήσιμη. Μα θα είσαι κι εσύ κοντά μου, έτσι δεν είναι;
-βέβαια, δική μου δεν ήταν η ιδέα; Θέλω άλωστε πολύ να τη γνωρίσω. Έχω ακούσει πολλά για αυτή.
-εντάξει, κανόνισέ το κι όταν έχεις κάποιο νέο ενημερωσέ με. Ελπίζω να είναι τόσο καλή όσο λένε.
-όσο γι’αυτό, να είσαι σίγουρη. Δε θα σε απογοητεύσει, θα το δεις.

Advertisements

Ετικέτες:

Ένα Σχόλιο to “η άρπα της Αμάντας”

  1. Νυχτερινή Πένα Says:

    Ποιος επιτέθηκε στον Κραντ; Τα πράγματα δεν δείχνουν να πηγαίνουν καλά για την Αμάντα, σίγουρα χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να έχει, ευτυχώς που έχει μερικούς πιστούς ανθρώπους. Περιμένουμε τη συνέχεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: