Σεμίρα

Κεφάλαιο δεύτερο
Η βάλμα σηκώθηκε από την καρέκλα όπου καθόταν ώρα τώρα φέρνοντας στο νου της τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Όλα είχαν γίνει γρήγορα, όπως τα ήθελε. Μα δεν ήταν απόλυτα χαρούμενη. Κάτι μέσα της την πονούσε. Ήταν η θύμιση της οικογένειάς της, η σκέψη της μητέρας και της αδερφής της που της προκαλούσαν κάποια ανεξήγητη ταραχή. Ποτέ της δεν έτρεφε βαθιά συναισθήματα για τις δυο τους αλλά αναγνώριζε πως εκείνες τουλάχιστον την αγαπούσαν. Πάντα της φέρονταν με καλοσύνη την οποία εκείνη αδυνατούσε να εκτιμήσει.κι ό,τι κι αν έκανε δε θα κατόρθωνε ποτέ να τις ξεχάσει ολοκληρωτικά. Μπορεί να μην την καταλάβαιναν αλλά θα αποτελούσαν πάντα ένα κομμάτι του παρελθόντος της. Πού να ήταν, τι να σκέφτονταν για κείνη; Πίστευε πως η αδερφή της θα έκανε κάποιες προσπάθειες να τη βρει αλλά οι αλλαγές που είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της θα τη δυσκόλευαν πολύ. Δεν ήθελε για κανένα λόγο να την ανακαλύψουν, θα της κατέστρεφαν τα σχέδια.
Τίναξε το κεφάλι προσπαθώντας να διώξει αυτές τις σκέψεις μακριά. Είχε πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει.
Άνοιξε την πόρτα του δωματίου της κι έκανε νόημα σε μια νεαρή γυναίκα να μπει μέσα. Ήταν ώρα να αρχίσει να ετοιμάζεται.
-Είστε έτοιμη για το λουτρό; Η κοπέλα που μόλις είχε μπει στο δωμάτιο ήταν κοντή κι αρκετά γεμάτη. Κρατούσε στο χέρι της ένα υπέροχο αραχνούφαντο ύφασμα το οποίο προοριζόταν για την κυρά της.
-Ναι, είναι όλα εντάξει;
-Φυσικά.
-τα ρούχα για την τελετή; Τα κοσμήματα;
-είναι όλα όπως τα θέλετε, να είστε σίγουρη γι’αυτό.
-ωραία. Η βάλμα κούνησε το κεφάλι. Ήξερε πως το ζεστό νερό θα την έκανε να νιώσει σύντομα καλύτερα.
-Ξέρεις πού είναι ο αρντάν;
Η κοπέλα τύληξε αμήχανα το ρούχο γύρω από το μπράτσο της.
-έμαθα πως ο βασιλιάς τον ζήτησε λίγο μετά το ξημέρωμα.
Η Βάλμα ανασήκωσε τα φρύδια της εμφανώς ταραγμένη.
-Κι εμένα γιατί δε μου το είπε κανείς; Έκανε ένα βήμα μπροστά τρομάζοντας την υπηρέτρια.
-ο κύριος Αρντάν έδωσε εντολή να μη σας ανησυχήσουμε. Είπε πως θα επέστρεφε σύντομα. Ζήτησε να σας βοηθήσουμε με τις προετοιμασίες της τελετής. Συγγνώμη αν σας δυσαρέστησα.
-Ας είναι. Η Βάλμα αναστέναξε. Αν ωστόσο συμβεί ξανά κάτι τέτοιο θα με ενημερώσεις αμέσως, εντάξει;
Η κοπέλα έγνεψε καταφατικά τρέμοντας ακόμη.
-Και τώρα πάμε στο λουτρό, δεν έχουμε πολύ χρόνο. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπεινα γίνουν!
Βγήκαν από το δωμάτιο. Η αγωνία της συνεχώς μεγάλωνε κι αυτό δεν της άρεσε. Ο αρντάν δεν της είχε πει λέξη για την επικείμενη συνάντηση χθες το βράδυ, πράγμα που σήμαινε πως όλα είχαν γίνει ξαφνικά. Ο βασιλιάς γνώριζε πως θα παντρευόταν σήμερα, τι να ήθελε άραγε από εκείνον; Μήπως ήθελε να του δώσει ο ίδιος το δώρο του για το γάμο;
Αυτή ήταν μια πιθανότητα. Ο Αρντάν δούλευε χρόνια για το βασιλιά με απόλυτη αφοσίωση στο πρόσωπό του. Φρόντιζε όλες τις κρατικές υποθέσεις κι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον ικανοποιήσει. Μήπως είχε έρθει η ώρα να ανταμειφθεί; Βέβαια η θέση του μέσα στο παλάτι ήταν πολύ ισχυρή. Ήταν ο αρχιδικαστής του παλατιού, κι όλοι τον εκτιμούσαν. Κι αυτός ήταν ο λόγος που την έκανε να ανταποκρηθεί αμέσως στο φλερτ του. Ήταν σημαντικό πρόσωπο εκεί, και θα γινόταν ακόμη σημαντικότερο αν φερόταν έξυπνα, γι’αυτό της άρεσε.
Μπήκε στο λουτρό έχοντας ξεχάσει εντελώς την παρουσία της υπηρέτριας. Μόνο για καλό θα τον φώναζε κοντά του ο βασιλιάς, δε μπορεί να είχε κάνει κάποιο λάθος ο Αρντάν. Μα ακόμη κι αν αυτό είχε συμβεί, εκείνη θα φρόντιζε να τα διορθώσει όλα. Θα έκρινε όταν μάθαινε. Υπήρχαν πολλοί τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να ενεργήσει.
Ο αρντάν υποκλίθηκε μπροστά στο βασιλιά και στους συγκεντρωμένους συμβούλους κι έπειτα κάθισε στη θέση που του υπέδειξαν. Ήταν ανήσυχος, κάτι δεν του άρεσε σε τούτη την πρόσκληση. Ο βασιλιάς γνώριζε πως ετοιμαζόταν να παντρευτεί, δε θα τον ενοχλούσε αν δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος. Μόνο κάποιο σοβαρό παράπτωμα ή μια επιδοκιμασία για κάτι καλό που είχε κάνει θα τον έφερναν στην αίθουσα του θρόνου αυτό το πρωινό.
-Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μου. Ο βασιλιάς, ένας άνδρας γύρω στα 45, σηκώθηκε σβέλτα. Γνωρίζω πως παντρεύεσαι σε λίγες ώρες. σΟυ εύχομαι κάθε ευτυχία. Θα παραστώ βέβαια στο γάμο σου αν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέψουν μα δε σε κάλεσα γι’αυτό. Πρέπει να μιλήσουμε για κάτι άλλο, πολύ σοβαρό.
-Ο αρντάν θέλησε να σηκωθεί για να υποκληθεί ξανά αλλά εκείνος τον εμπόδισε με ένα νεύμα.
-μέρες τώρα προσπαθούσα να αποφασίσω τι δώρο να σου κάνω αγαπητέ μου αΡντάν. Με υπηρετείς θαυμάσια, κάνεις πάντα πολλά περισσότερα από όσα σου ζητάω κι αυτό δεν το ξεχνάω.
Καθημερινά, οι σύμβουλοί μου φροντίζουν να με ενημερώνουν για τις επιτυχίες σου. Μόλις πριν μια εβδομάδα λοιπόν, ο Ραλφ με ενημέρωσε πως εσύ ήσουν που ετοίμασες το υπόμνημα για τη συντεχνία εκείνων των εμπόρων που προσπάθησαν να κλέψουν τη βασιλική περιουσία.
Χαμογέλασε κουνώντας το κεφάλι για να δείξει έναν ηλικιωμένο άνδρα που καθόταν στο κέντρο των συμβούλων. Ο Αρντάν τον ήξερε καλά. Ήταν άριστος νομικός κι ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του βασιλιά. Πάντα ήθελε να έχει καλές σχέσεις μαζί του γι’αυτό το λόγο. Ήξερε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει πολύ ο άνθρωπος αυτός. Ήθελε να φτάσει πολύ ψηλά ο αρντάν, κι έπρεπε να κάνει πολλά για να το πετύχει. Αν δεν ήταν αρεστός στους συμβούλους τότε όσο σκληρά κι αν δούλευε δε θα τα κατάφερνε ποτέ.
Κι έτσι μίλησε μελιστάλαχτα, έπρεπε ννα δείχνει δουλοπρεπής.
-σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, βασιλιά μου. Έκανα ό,τι μπορούσα. Πάνω απ’όλα το καλό του στέμματος, μόνο έτσι θα υπάρχει ευημερία εδώ. Νομίζω πως η τιμωρία γι’αυτούς ήταν η κατάλληλη.
-Και βέβαια ήταν, κι αυτό φανερωνει πως διαθέτεις ένα λαμπρό μυαλό, κι επιπλέον πως γνωρίζεις άριστα τους νόμους και τις βασιλικές επιταγές. Έτσι δεν είναι ραλφ;
-Ασφαλώς βασιλιά μου, έτσι ακριβώς. Ο Ραλφ καθάρισε διακριτικά το λαιμό του κι αφού υποκλίθηκε σιώπησε περιμένοντας τη συνέχεια μαζί με τους υπόλοιπους.
-γι’αυτό λοιπόν, κατέληξα στο συμπέρασμα πως σου αξίζει να φτάσεις πολύ ψηλά. Κι όλοι εδώ μέσα είμαστε σύμφωνοι γι’αυτό.
Ο βασιλιάς πήγε και στάθηκε μπροστά του.
-άκου τι σκέφθηκα για σένα, αρχιδικαστή! Σου αναθέτω την εξυγείανση και αναδιαμόρφωση της νομοθεσίας του τόπου. Έχεις ένα χρόνο στη διάθεσή σου για να δουλέψεις πάνω στο ποινικό δίκαιο. Θέλω να ετοιμάσεις ένα νέο νομοθετικό κώδικα, κατά πολύ βελτιωμένο από τους προηγούμενους. Γνωρίζεις πόση ανάγκη το έχει αυτό το βασίλειο. Σε ένα χρόνο ακριβώς θα μου παραδώσεις το έργο σου. Κι εγώ με τους συμβούλους θα κρίνουμε τη δουλειά σου. Αν φέρεις σε πέρας την αποστολή σου, τότε θα γίνεις ένας από τους ανωτερους συμβούλους του στέμματος. Αν όχι, όλα τα αγαθά σου θα περάσουν σε εμένα.δε σου αξίζει η μετριότητα, αρντάν, ούτε κι εμένα άλωστε!
Ο αρντάν πάγωσε, αυτό που άκουγε είχε γλυκόπικρη γεύση. Τον ανασττάτωναν βαθιά εκείνες οι λέξεις. Πίεσε το νύχι στο μεγάλο του δάκτυλο για να βεβαιωθεί πως δεν ονειρευόταν. Η κατάσταση απαιτούσε ψυχραιμία. Μόλις του είχαν ανοίξει μια πόρτα, δεν έπρεπε να την αφήσει να γίνει βάραθρο.
Αυτό που του ζητούσε ο βασιλιάς τον ξεπερνούσε. Δεν ήταν η καλοσύνη που το είχε φέρει αυτό στο δρόμο του, ούτε η γεναιοδωρία του. Ήταν βέβαιο πως κάποιοι από τους συμβούλους δεν τον συμπαθούσαν κι έβαζαν λόγια στο βασιλιά. Μα εκείνος θα επιβίωνε. Θα είχε δίπλα του την πιο όμορφη γυναίκα του παλατιού, τη Βάλμα. Ήταν πιο όμορφη κι από την ίδια τη βασίλισσα.
-Αλήθεια, αρντάν, πες μας για τη γυναίκα σου! Ο βασιλιάς είχε ξανακαθίσει στο θρόνο του αλλάζοντας απότομα θέμα. Αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες του τακτικές.
-όλοι εδώ, ανυπομονούμε να τη γνωρίσουμε αφού έχουμε ακούσει τόσα για τη μυθική της ομορφιά. Ως πότε θα την κρατάς κλεισμένη στα διαμερίσματά σου;
Ο αρντάν χαμογέλασε. Η κοπέλα εκείνη ήταν πολύτιμη γι’αυτόν. Κι είχε πολλούς λόγους να μην την παρουσιάζει ακόμη στο βασιλιά και το συμβούλιο. Το είχε καθυστερήσει επίτηδες όσο περισσότερο μπορούσε.
-βασιλιά μου, είπε όσο πιο επιβλητικά μπορούσε, αν μας τιμήσετε με την παρουσία σας απόψε θα τη γνωρίσετε. Εκείνη θα χαρεί πολύ. Κι όσο για κείνο που ρωτήσατε, δεν είναι πως την κρατώ κλεισμένη εκεί μέσα με τη θέλησή μου, απλά δεν έχει συνηθίσει ακόμη το ρυθμό αυτού του παλατιού. Σύντομα θα είναι έτοιμη να αναλάβει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν εδώ μέσα.

Advertisements

Ετικέτες:

2 Σχόλια to “Σεμίρα”

  1. Νυχτερινή Πένα Says:

    Ωραία, μάθαμε περισσότερα! Ο Αρντάν και η Βάλμα δείχνουν να ταιριάζουν μια χαρα.

  2. mprilla Says:

    Ναι, ταιριαζουν αψογα αλλα αυτο δε θα τους φερει την ευτυχια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: