Σεμίρα

Κεφάλαιο τρίτο
-είσαι λοιπόν σύμφωνος, Αρντάν; Εμείς σε εμπιστευόμαστε, δε θέλουμε να χάσεις τη θέση σου, αντιθέτως στηρίζουμε πάνω σου όλες μας τις ελπίδες.
Ο βασιλιάς χαμογέλασε πλατιά κι αυτό ξάφνιασε τον αρχιδικαστή αφού σπάνια έβλεπε ένα τόσο ειλικρινές χαμόγελο στο πρόσωπο εκείνου του άνδρα. Άρχισε να σκέφτεται πυρετωδώς. Ήξερε πως μια άρνηση θα ισοδυναμούσε με θανατική καταδίκη. Μα κι αν δεχόταν τότε κινδύνευε να τα τινάξει όλα στον αέρα.
-Περιμένουμε, αρντάν, μη μου πεις πως δειλιάζεις; Αν το μάθει αυτό η κοπέλα που ετοιμάζεται να ενωθεί μαζί σου δε θα χαρεί καθόλου.
Αυτός που μίλησε ήταν ο ραλφ με τη σύμφωνη γνώμη του βασιλιά.
Ο αρχιδικαστής αναστέναξε σιγανά. Τα περιθώρια είχαν στενέψει πολύ, δεν μπορούσε να κάνει πίσω τώρα.
Σηκώθηκε λοιπόν όρθιος κι έσφιξε με όση δύναμη είχε το απλωμένο χέρι του βασιλιά.
-είμαστε σύμφωνοι. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό και σε ένα χρόνο θα έχετε στα χέρια σας το αποτέλεσμα της δουλειάς μου.
Ο βασιλιάς έσφιξε με τη σειρά του το χέρι του άνδρα.
-μπράβο σου, Αρντάν, είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί σου. Πήρες τη σωστή απόφαση. Γι’αυτό κι εγώ θα σε ανταμείψω με ένα δώρο ακριβό που φτιάχτηκε ειδικά για σένα. Βλέπεις ήμουν σίγουρος πως θα έκανες το σωστό.
Στράφηκε προς τους συμβούλους κι έκανε ένα αδιόρατο νόημα σε κάποιον που ο Αρντάν δε μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του όσο κι αν πάσχιζε.
Ήταν ένας άνδρας γύρω στα πενήντα, ψηλός, με αραιά μαλλιά και χοντρά γυαλιά και μακρύ σακάκι. Άφησε με χάρη το τραπέζι όπου καθόταν με τους υπόλοιπους και τους πλησίασε χαμογελώντας. Κρατούσε στο δεξί του χέρι ένα μακρύ βελούδινο κουτί που είχε πάνω στο καπάκι του χαραγμένο το όνομα του ΑΡντάν. Έφτασε κοντά του και του το έδωσε χαιρετώντας τον.
Ο αρντάν το πήρε ευχαριστώντας τον και το άνοιξε κάτω από τα επιδοκιμαστικά βλέμματα όλων. Μέσα στο κουτί υπήρχε ένα μεγάλο μαχαίρι με αστραφτερή λάμα. Του έκοψε την ανάσα αφού δεν ήταν εντελώς εξοικιομένος με τα όπλα.
Ωστόσο ανέκτησε την ψυχραιμία του και το έβγαλε έξω. Η λάμα ήταν αστραφτερή, ατσάλινη κι εντελώς λεία.
Κι ολόκληρο το μαχαίρι ήταν διακοσμημένο με μικρά πολύτιμα πετράδια που σχημάτιζαν το όνομα του βασιλιά. Έμεινε για λίγο αμίλητος, καταλαβαίνοντας το συμβολισμό του δώρου. Αν η δουλειά του δεν τους ικανοποιούσε το νήμα της ζωής του θα κοβόταν στη στιγμή με κείνο το μαχαίρι. Βέβαια ο βασιλιάς δεν είχε μιλήσει για θάνατο αλλά αυτό δεν ήταν απαραίτητο. Είχε ζήσει πολύ καιρό στο παλάτι κι είχε δει να συμβαινουν ένα σωρό φρικτά πράγματα. Δεν έπρεπε να αποτελέσει κι εκείνος μέρος τους. Είχε μια θαυμάσια σύμμαχο, μαζί θα έβρισκαν κάποια λύση.
-λοιπόν; Πώς σου φαίνεται το δώρο μου; Μπορεί τώρα να μη βλέπεις τη χρησιμότητά του και να το θαυμάζεις απλά σαν ένα πανέμορφο στολίδι αλλά είμαι σίγουρος πως αν τελικά πάρεις τη θέση για την οποία σε προορίζω θα το εκτιμήσεις πολύ. Ένα ρίγος διέτρεξε τη ραχοκοκκαλιά του άνδρα. Δεν πίστευε ποτέ πως θα γινόταν ένας ψυχρός δολοφόνος. Λίγες στιγμές αργότερα βρήκε το θάρρος να απαντήσει.
-ένα δώρο είναι πάντα ευπρόσδεκτο, κι ένα όπλο είναι πάντα χρήσιμο. Σ’αυτό βλέπω την εύνοιά σας, κι αυτό είναι για μένα αρκετό. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να την υπερασπιστώ.
Και τότε ο βασιλιάς χαμογέλασε, έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος.
-Πολύ ωραία, αρχιδικαστή αρντάν, χαίρομαι που τα βλέπεις έτσι τα πράγματα και που αποδέχτηκες με χαρά το καθήκον που σου ανατέθηκε. Και τώρα πήγαινε να ετοιμαστείς για το γάμο σου, αυτή θα πρέπει να είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου.
Ο αρχιδικαστής σηκώθηκε νιώθοντας βαριά τα πόδια του αλλά κατόρθωσε να υποκληθεί βαθιά και να αποχωρήσει στητός.

-Με πονάς! Η βάλμα τινάχτηκε όρθια τραβώντας απότομα το χέρι της. Η καρέκλα που καθόταν λίγο έλειψε να αναποδογυρίσει. Ακούμπησε το δάκτυλο στα κλειστά της χείλη και τα πίεσε πάνω του.
Η κοπέλα που περιποιόταν τα νύχια της έβγαλε μια απελπισμένη κραυγή κοιτώντας τη με πόνο. Ήταν εκείνη που την είχε βοηθήσει λίγο πριν με το λουτρό. Ήταν καλή στη δουλειά της, πρόσεχε πολύ τις κυρίες, ποτέ καμιά δεν είχε παραπονεθεί, ούτε η ίδια η βασίλισσα.
-δεν… δεν το ήθελα, κυρία, δεν ήθελα να σας πονέσω. Δεν ξέρω πως μου ξέφυγε, ματώσατε;
Η βάλμα την κοίταξε με μάτια φλογισμένα. Αργά αργά τράβηξε από το στόμα της το χέρι της και το πίεσε στο σημείο που είχε πληγωθεί. Δεν ένιωσε κανέναν πόνο αλλά δεν το άφησε να φανεί στο βλέμμα της.
-Σήμερα παντρεύομαι κι εσύ με πλήγωσες. Θα το πληρώσεις αυτό. Η φωνή της ακουστηκε δυνατή, παραμορφωμένη από την οργή της. Δώσε μου το χέρι σου, αμέσως!
Η κοπέλα θέλησε να τραβηχτεί αλλά δεν πρόλαβε. Η βάλμα την άρπαξε απ’τον καρπό και τη γύρισε προς το μέρος της.
-μείνε ακίνητη, σε παρακαλώ. Άρπαξε το μικρό εργαλείο με το οποίο λίγο πριν της καθάριζε εκείνη τα νύχια και το περιεργάστηκε στο φως. Η μύτη του ήταν αιχμηρή, τη βόλευε.
-θα πάρεις ένα μικρό μάθημα, πιστεύω πως δε θα χρειαστεί να επαναλάβουμε τη διαδικασία. Είσαι έξυπνη κοπέλα. Αργά κι απαλά έσυρε τη μύτη του εργαλείου πάνω στο γυμνό καρπό της κοπέλας που άνοιξε το στόμα να ουρλιάξει από τον τρόμο. Μια λεπτή ματωμένη γραμμή έκανε την εμφάνισή της και μαζί με αυτή ήρθαν και τα δάκρυα.
Τότε την άφησε η Βέλμα ικανοποιημένη. Πήγε και κάθισε στην προηγούμενη θέση της.
-Πώς είπαμε ότι σε λένε; Είμαι καινούρια εδώ, δε θυμάμαι καλά τα ονόματά σας!
-σέλμα. Η κοπέλα έπνιξε τα δάκρυά της και πήρε στο χέρι της ένα λεπτό μεταξωτό μαντιλάκι.
-ωραία, εντάξει, σέλμα, θα το θυμάμαι νομίζω. Ας συνεχίσουμε τη δουλειά μας τώρα. Η ώρα περνάει πολύ γρήγορα.

Η πόρτα του δωματίου άνοιξε χωρίς κανέναν ήχο κι ο αρχίατρος έκανε την εμφάνισή του. Οι 4 νοσοκόμες που στέκονταν γύρω από το κρεβάτι έσπευσαν να απομακρυνθούν για να του κάνουν χώρο να περάσει.
Ήταν πολύ γέρος, κι όλοι τον εκτιμούσαν απεριόριστα. Είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους βασιλιάδες των τελευταίων πενήντα χρόνων.
Πλησίασε στο κρεβάτι και τράβηξε τις λεπτές κουρτίνες. Τα μάτια της βασίλισσας άνοιξαν στη στιγμή. Αμέσως μόλις τον αναγνώρισε ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο λευκό της πρόσωπο.
-χαίρομαι πολύ που σε βλέπω, μουρμούρισε και η λεπτή της φωνή ταίριαξε απόλυτα με το θρόισμα του λεπτού υφάσματος.
-Κι εγώ, βασίλισσα μάλφα! Κάθισε προσεκτικά δίπλα της, αυτό το προνόμιο του το είχε χαρίσει ο βασιλιάς λίγους μήνες νωρίτερα.
-λοιπόν; Τι έχω; Νιώθω αδύναμη, το στομάχι μου με πονάει και βλέπω άσχημα όνειρα.
-Ξέρω τα συμπτώματα, βασίλισσα, μην ανησυχείς, ξέρω κι αυτά που δε μου έχεις πει από ντροπή. Μα δεν έπρεπε να διστάσεις.
Εκείνη δε μίλησε από σεβασμό. Έτσι συνέχισε ο γιατρός με τη μουρμουριστή του φωνή.
-δεν έχεις λόγο να είσαι ανήσυχη και λυπημένη. Αυτό που σου συμβαίνει το περίμενες καιρό τώρα, προσευχόσουν να γίνει κάθε βράδυ.
-δηλαδή;
-είσαι έγκυος, βασίλισσα, λίγων εβδομάδων.
Ένα μικρο λεπτό χέρι γλίστρησε από τα σκεπάσματα κι αναζήτησε το δικό του. Εκείνος το χάιδεψε στοργικά.
-είναι σίγουρο;
-Απόλυτα. Ξέρεις πως δε μιλάω ποτέ αν δεν κάνω ό,τι πρέπει για να σιγουρευτώ.
-Μα γιατί νιώθω τόσο άρρωστη;
-επειδή είσαι ακόμη στην αρχή. Σύντομα όλα θα φτιάξουν κι εσύ θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Θα πω να σου ετοιμάσουν κάποια ποτά που θα σε βοηθήσουν.
Σηκώθηκε με κόπο.
-ξεκουράσου κι εγώ θα έρθω να σε δω το βράδυ.
-ο βασιλιάς, το ξέρει;
-όχι, μόνο εσύ κι εγώ. Δεν είναι καλύτερο να το ακούσει από εσένα;
-νομίζω πως ναι. Θα τον ειδοποιήσουν τα κορίτσια πως θέλω να τον δω.
Εκείνος κούνησε το κάτασπρο κεφάλι του και βγήκε χαμογελώντας συλλογισμένα. Ήταν γνωστό πως η υγεία της βασίλισσας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Ετικέτες:

4 Σχόλια to “Σεμίρα”

 1. Νυχτερινή Πένα Says:

  Η Βάλμα είναι απαίσια! Απαίσιο είναι αυτό που έκανε!
  Ενδιαφέρουσα η θέση του αρχιδικαστή, να δω ποια είναι η σύμμαχός του.
  Αναρωτιέμαι και για το τι σχέση έχει η εγκυμοσύνη της Βασίλισσας, μια πολύ ωραία συνέχεια, πολύ ρεαλιστική η συνάντηση με το βασιλιά.

 2. velis Says:

  Έχουμε δυο ‘καλούς’ ήρωες, δυο ‘κακούς’ & έναν βασιλιά που ακόμα δεν έχει φανερώσει την πλευρά του… Μού αρέσει το παζλ.

 3. mprilla Says:

  χαιρομαι που σε ξαναβλεπω, Velis!

 4. mprilla Says:

  Γεια σου, πενα, ναι ειναι απαισια η βαλμα κι ακομη δεν ειδες τιποτα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: